DEN HAAG – Het is goed mis bij ADO Den Haag. Dat werd zaterdagavond maar weer eens duidelijk toen een interne mail van een bekend HFC-lid openbaar werd gemaakt. De schrijver beticht HFC-voorzitter Harm de Boer van het achterhouden van informatie en tegenwerking van de deal van Martin Jol. Het clubicoon wil de Haagse club overnemen van United Vansen.

Eerder deze week meldde Omroep West dat Jol ADO Den Haag graag wil kopen. Bij de Haagse voetbalclub wist men van niets. ‘Jol moet zich bij de voordeur melden. Tot op heden hebben wij niets van hem vernomen’, klonk het verweer van de bestuurlijk woordvoerder van de club.

Maar dat wordt pijnlijk weerlegd in de mail van zaterdagavond. Op 4 mei is contact geweest tussen Jol en Frans van Steenis, zo blijkt uit een WhatsApp-gesprek dat Omroep West in handen heeft. Ook HFC-voorzitter Harm de Boer was diezelfde dag op de hoogte van de belangstelling van Jol.
Reactie ADO Den Haag

Een dag na de verhitte mail, waarin onder meer gevraagd wordt aan HFC-voorzitter De Boer zijn functie neer te leggen, reageert ADO Den Haag schriftelijk:

‘Op 18 mei jl heeft de nieuw aangetreden directie op eigen initiatief Martin Jol om een gesprek verzocht. Martin Jol heeft aangegeven dat hij na beraad met zijn adviseurs het verzoek zou laten bezinken. Daarop is de directie verder gegaan met gesprekken met de overgebleven kandidaten die zich met plannen bij hen gemeld hadden.

Op dit moment – zondag 30 mei 2021 – heeft Martin Jol noch rechtstreeks, noch via UVS de directie van ADO Den Haag of de herstructureringsdeskundige laten weten wat zijn plannen zijn met (het overnemen van het aandelenkapitaal van) ADO Den Haag.’