“Potentiële kopers moeten lijn gemeente weten, bijvoorbeeld inzake de huur”!

Hart voor Den Haag fractievoorzitter Richard de Mos maakt zich ernstige zorgen over de ontwikkelingen, of liever gezegd het gebrek daaraan, bij ADO Den Haag. “Als er niets gebeurd koerst onze club regelrecht op een faillissement af.”

Labbekakkerigheid gemeente

Diverse bronnen hebben De Mos laten weten dat de HSD van ADO contact heeft gehad met gemeente over medewerking richting de kandidaat-kopers inzake de verlaging van huur van het stadion nu ADO in de Keuken Kampioen Divisie gaat spelen.
“De gemeente stelt doodleuk dat ze afwachten wie de nieuwe aandeelhouder gaat worden en dat ze dan pas gaan praten. Echter. Geen enkele koper zal miljoenen willen investeren als de gemeente niet laat weten hoe hoog de nieuwe huur zal zijn voor bijvoorbeeld het stadion, de kantoren en het onderhoud van het veld,” aldus De Mos die stelt dat de labbekakkerigheid van de gemeente moet worden omgezet in energieke daadkracht om ADO te redden.

De HSD van ADO heeft, volgens bronnen, de gemeente geantwoord dat het faillissement van ADO heel snel in zicht komt, indien er niet heel snel duidelijkheid door de gemeente wordt geboden.

(redactie): Interessante tweet van Stef De Bont (VI)

“Terechte opmerking van De Mos. De huur bedraagt nu 800 duizend euro per jaar. Wil een partij miljoenen in de club steken, dan is dat met een paar jaar weg aan huur. Zonder duidelijkheid vanuit de gemeente zet geen geïnteresseerde partij een handtekening”