Hart voor Den Haag: DAADKRACHT, NU!

Nu er maar geen einde lijkt te komen aan de soap rondom ADO Den Haag zal Hart voor Den Haag woensdag tijdens het verantwoordingsdebat in de Haagse gemeenteraad daadkracht eisen van het stadsbestuur om de noodlijdende voetbalclub de helpende hand te bieden.

“Eerder steunde onze fractievoorzitter Richard de Mos al de oproep van de supporters aan sportwethouder Bredemeijer (CDA) om als mediator tussen de partijen op te treden. Woensdag wil ik boter bij de vis”, aldus Hart voor Den Haag raadslid Ralf Sluijs, die stelt dat de wethouder alle betrokkenen bijeen moet roepen, ze bij wijze van spreken op moet sluiten in een kamer en die pas weer opendoen als er witte rook is voor wat betreft de overname en toekomst van onze club.
Hart voor Den Haag stelt dat de gemeente als eigenaar van het stadion een rol als mediator moet pakken. “Als het zo doorgaat is de gemeente eigenaar van een stadion, zonder club”

Hart voor Den Haag maakt zich ernstige zorgen over de ontwikkelingen, of liever gezegd het gebrek daaraan, bij ADO Den Haag. “Als er niets gebeurd koerst onze club regelrecht op een faillissement af.”

Labbekakkerigheid gemeente

Diverse bronnen hebben De Mos laten weten dat de HSD van ADO contact heeft gehad met gemeente over medewerking richting de kandidaat-kopers inzake de verlaging van huur van het stadion nu ADO in de Keuken Kampioen Divisie gaat spelen.

 

Faillissement dichtbij

“De gemeente stelt doodleuk dat ze afwachten wie de nieuwe aandeelhouder gaat worden en dat ze dan pas gaan praten. Maar geen enkele koper zal miljoenen willen investeren als de gemeente niet laat weten hoe hoog de nieuwe huur zal zijn voor bijvoorbeeld het stadion, de kantoren en het onderhoud van het veld,” aldus Sluijs die woensdag – desnoods per motie – energieke daadkracht zal eisen om ADO te redden.
De HSD van ADO heeft, volgens bronnen, de gemeente geantwoord dat het faillissement van ADO heel snel in zicht komt, indien er niet heel snel duidelijkheid door de gemeente wordt geboden inzake de huur.