Zoals bekend heeft een supportersdelegatie* vrijdag een gesprek gehad met a.i. directeur Edwin Reijntjes. De uitkomsten zijn vrijdag direct gedeeld en vervolgens heeft Reijntjes de gemaakte afspraken in gesprek met ESPN  bevestigd.

Twee partijen
“We zijn in vergevorderd stadium met twee partijen”, vertelt Reijntjes. “Ik hoop dat we binnenkort één partij kunnen presenteren. Ze zijn allebei serieus, en het moet wel snel gaan lukken. Het moet gewoon gaan gebeuren.”

Supporters roeren zich
“Ik heb een vrij pittig maar goed gesprek gehad met supporters”, vervolgt hij zijn verhaal. “Die zijn op z’n zachtst gezegd vrij fel en willen duidelijkheid. Er moet meer gecommuniceerd worden en ook werd duidelijk dat ze mij niet echt zagen zitten.”

Jean Paul Mallant
Wanneer Reijntjes vertrekt vertraagt het proces. En die tijd is er niet. Als alternatief haakt Jean Paul Mallant, voorzitter van HSC, aan bij volgende gesprekken met overnamekandidaten. “Beide partijen willen met supporters verder. Het moet vrij snel duidelijk worden. Ik hoop binnen nu en twee weken op witte rook. En dat moet ook”, stelt Reijntjes.

Puntenaftrek
Reijntjes spreekt zich ook uit over de opgelegde sanctie van de KNVB. “Dat puntenaftrek vechten we aan. Ik zat net met de fans, die vol emotie hun zorgen kenbaar maakten. Ze zitten straks aan tafel als we gaan praten over supportersbelangen. Ook de medewerkers wil ik toespreken, hoe belangrijk zij zijn.”

Of ADO Den Haag blijft bestaan? “Zeker”, bevestigt Reijntjes.

HELE INTERVIEW ZIEN? KLIK OP ONDERSTAANDE FOTO.

*Supportersdelegatie
– Haags Supporters Collectief
– FCDH
– Supportersvereniging Haagsche Bluf
– FanSupport Den Haag
– Hague City Firm