Een supportersdelegatie heeft zondagmiddag 12 september een gesprek gehad met a.i. directeur Edwin Reijntjes. De insteek van het gesprek was duidelijkheid verkrijgen over de positie van Reijntjes naar aanleiding van de nieuwsberichten afgelopen vrijdag, plus een update van de meest actuele status omtrent de overnamedeal van ADO Den Haag.

“Ik ben er nog steeds”, begint Reijntjes zijn verhaal in de hal van het Cars Jeans Stadion. “De directie bestond voorheen uit drie mensen, nu uit nog maar één persoon. Dat is erg weinig, als je kijkt naar wat er allemaal moet gebeuren. Dus dat ik, de directie, steun krijg lijkt me erg verstandig. Daar bestaat geen discussie over. Wat er naar buiten is gekomen (non-actief van Reijntjes, benadering van Eric Gudde en Hans Nijland, red.) heb ik ook via de media moeten vernemen. Ik schrok er ook van. Iedereen belde me op, van supporters tot medewerkers en van spelers tot trainers. Die vroegen aan mij wat er aan de hand is. Maar ik ben nog steeds directeur, ad interim. Ik ben nog steeds bezig om de club verder te brengen. Daar zit ik voor, en nergens anders voor. Ik hoef helemaal niet te blijven, als het moet ben ik morgen weg. Als er maar een oplossing is. Dat is het allerbelangrijkste.”

Verrassing
“Ik was er niet van op de hoogte dat Gudde en Nijland zijn benaderd”, gaat Reijntjes verder. “Dat was voor mij ook een verrassing. Maar een Raad van Commissarissen mag altijd in het kader van de toekomst kijken naar wie de club zou kunnen leiden. Als we overgenomen worden, moet er een nieuwe directeur komen.”

Groep Lentze / Jol
Of het voor medio oktober goed gaat komen met de club antwoordde Reijntjes resoluut ‘ja’, zonder ook maar iets van twijfel in zijn stem te horen. “Dat baseer ik op wat ik weet. Ik weet meer dan jullie. Ik zou het graag delen, maar dat kan helaas niet. De club kan natuurlijk nooit kapot gaan.” Het kan wel, klinkt uit de groep supporters, waarop Reijntjes antwoordt: “Onder druk wordt alles vloeibaar. En die druk is heel erg hoog. Vrijdag is er een deadline afgelopen van Groep Lentze / Jol en vlak ervoor en erna kreeg ik al telefoontjes van andere serieuze partijen die (weer) willen praten. Ik kan me er niet over uit laten wie dat zijn geweest. De deadline van hun voorstel is verlopen en daarmee is hun exclusiviteit weg. En daarom kunnen wij praten met andere partijen. Maar Groep Lentze / Jol is niet afgehaakt, ze wachten op de gemeente met betrekking tot het stadion. Na het verstrijken van de deadline is er gewoon nog contact geweest met Groep Lentze / Jol.”

Stadion
“Het stadion is gemeenschapsgeld. De gemeente kan niet zeggen: zo, we geven het stadion weg. Maar de gemeente heeft vorige week voor het eerst een hele belangrijke stap gezet. Weliswaar niet groot genoeg, maar ze hebben wel aangegeven te willen praten over de verkoop van het stadion.”

Licentie KNVB
Als de situatie medio oktober niet is opgelost, kan ADO Den Haag zijn licentie kwijtraken. “In theorie hebben we nog een maand”, vervolgt Reijntjes. “Donderdag 16 september zit ik bij de KNVB. We hebben beroep aangetekend tegen de drie strafpunten. Afgelopen vrijdag hebben we eigenlijk weer drie strafpunten gekregen. Toen hebben we voorgesteld om even te wachten met alles, omdat we op 16 september de hele casus met de KNVB behandelen. Ons verweer is dat wij in een hele rare situatie zitten met die WHOA procedure. We hebben geen geld, dus hoe kunnen we dan een garantiestelling afgeven aan de KNVB? En de KNVB volgt gewoon de regels, en dat begrijp ik ook. Maar we gaan alles eraan doen om weer extra tijd te krijgen.”