Eindelijk is de volgende belangrijke stap gezet naar het redden van de club! Wát een opluchting zal het voor ons allemaal zijn als ook de volgende stappen allemaal zijn doorlopen. Globalon Football Holdings wordt dan de nieuwe eigenaar van ADO Den Haag. De stand van zaken is als volgt:

  • Stap 1: het tekenen van de overeenkomst. Dit is op donderdag 4 november gebeurd
  • Stap 2: overeenstemming bereiken met UVS voor overname van de aandelen
  • Stap 3: het aanbieden van het WHOA akkoord aan de rechter
  • Stap 4: tegelijkertijd met het aanbieden van het WHOA akkoord wordt er goedkeuring gevraagd aan de KNVB voor de overname
  • Stap 5: Na goedkeuring van beide procedures door de rechter, schuldeisers en KNVB volgt het geld van Globalon om de schuldeisers te kunnen betalen

Eerder al is er gevraagd aan de rechter om de afkoelingsperiode voor de schulden te verlengen tot 25 januari 2022. Daar komt van de rechter ook snel een antwoord op.

Rol supporters
Deze keer zijn wij niet meegenomen in gesprekken met de betreffende investeerder en hebben wij dus nog niemand van Bolt of Globalon gesproken. Vanuit de mond van a.i. directeur Edwin Reijntjes hebben we al wel kunnen vernemen dat de supporters sowieso een grotere rol gaan krijgen dan in het verleden. De weg die is ingeslagen, onder andere door ons supporterscollectief, is niet meer terug te draaien. Over de manier waarop zijn we al druk in gesprek met de verschillende andere supportersgroepen. En samen hopen we daarover ook snel met de nieuwe eigenaar in gesprek te gaan.

Doelen van het HSC waren oorspronkelijk het krijgen van meer betrokkenheid en zeggenschap voor de supporters, het mogelijk maken voor supporters om aandeelhouder te worden en door middel van onze werkgroepen met vrijwilligers bijdragen aan de wederopstanding van de club. Daar is niks aan veranderd en we gaan ervoor knokken om dit alsnog voor elkaar te krijgen. We staan met tientallen mensen te popelen om bij te dragen.

Dat de nieuwe aandeelhouder niet Haags is, is jammer. Hij krijgt echter alsnog onze volledige steun. Want we doen het namelijk voor onze medesupporters en allemaal voor onze geweldige club.